• info@zonnepark-zuidvelde.nl

  • Een uniek zonnepark met lokaal eigendom en kansen voor de natuur

Chint Solar

Chint Solar

Chint Solar is een mondiale ontwikkelaar van zonneparken met ruime ervaring in het ontwikkelen, bouwen en beheren van zonneparken. Wij zijn lid van de brancheorganisatie Holland Solar en hebben in Nederland tot dusverre 6 projecten gerealiseerd met een totaal vermogen van 285 MWp. Wij zijn betrokken bij zonneparken vanaf de ideevorming tot en met het beheer. Via het zusterbedrijf Astronergy produceert Chint Solar haar eigen zonnepanelen. Hierdoor wordt altijd gewerkt met de nieuwste en meest efficiënte panelen die beschikbaar zijn.

Chint Solar streeft in haar zonneparken altijd naar meerwaarde. Naast de bijdrage aan schone energie wordt gewerkt aan landschapsherstel, natuurontwikkeling en lokale betrokkenheid. Afstemming met omwonenden is belangrijk, want duurzame energie is in tegenstelling tot fossiele bronnen niet onzichtbaar maar juist in het landschap aanwezig. Chint Solar werkt daarom ook graag samen met lokale partijen. Het combineren van haar ruime ervaring met zonne-energie met lokale kennis zorgt namelijk voor goede en gedragen zonneparken. Lokaal eigenaarschap of andere vormen van financiële participatie zoals obligaties en een gebiedsfonds zijn altijd onderdeel van de projecten van Chint Solar. Door deze manier van werken geven wij invulling aan de ‘Gedragscode Zon op land’ welke toeziet op een zorgvuldige ontwikkeling, inpassing, vormgeving en beheer van zon op land projecten. Daarnaast dragen wij door ons lidmaatschap van het consortium Zon-op-land dragen bij aan de kennisontwikkeling en het verbeteren van de natuurlijke en landschappelijk inpassing van zonneparken.

Gedreven werkend aan een toekomst van duurzame en schone energie in Nederland en de rest van Europa

De grondeigenaar Henk Bosma is een innovatieve agrarische ondernemer uit Zuidvelde met veel aandacht voor duurzaamheid en natuur. Al vele jaren is zijn bedrijf, naast de agrarische werkzaamheden, bezig met het ontwikkelen van diverse manieren van duurzame opwekking. Het begon met vergisting van agrarische afvalproducten en later kwam daar de opwek van zonne-energie bij. Op het dak van de schuren ligt nu ruim 1.000 kWp. Vele akkerranden zijn de afgelopen jaren ingezaaid met bloemen en kruiden in het kader van ecologisch beheer. Ook als lid van de Boermarke van Norg levert Henk altijd een bijdrage aan de natuur- en landschapsprojecten in de omgeving.

Chint Solar
Transformatorweg 38
1014 AK Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.chintsolar.nl